5 tips om je door de lockdown te helpen

Het enige waar je altijd vat op hebt, is hoe jij omgaat met een situatie .In deze corona times ook heel toepasselijk natuurlijk maar ook gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Want hoewel ik geloof dat niet iedereen in hetzelfde schuitje zit (voor iedereen is de impact immers anders), zijn er wel een aantal mindset dingetjes die voor iedereen kunnen werken.

Enkele tips om je hierbij te helpen:

– Zorg dat je je bewust bent van je mindset, gedachten en gevoelens. Dit is steeds het startpunt tot verandering 😉

– Hou een offline journal bij waarin je op piekermomenten je gedachten neerschrijft. Nadien kun je dit ook gaan analyseren. Mogelijk schrik je van jouw eigen negatieve overtuigingen of hoe je over jezelf praat.

– Spreek tegen jezelf zoals je tegen een beste vriendin of kind zou spreken: met mildheid!

– Vraag jezelf af bij jouw overtuigingen als deze jou verder helpen of nog meer een gevoel van stress/angst/eenzaamheid bezorgen.

– Spreek met je huisgenoten af dat je een zaagkwartiertje houdt: een kwartiertje stevig neuten en klagen maar ook niet langer.Ik deel deze week elke dag tips om ons samen door deze lockdown te sleuren, dus sla deze posts op als je ze later nog wilt herbekijken.

Op mijn Instagram account vind je hier ook een Instagram live over waarin we samen voor jou een plan opstellen om je door de lockdown te sleuren!