Welke systemen heb je nodig om je bedrijf efficiƫnt en georganiseerd te laten draaien?

Systemen zijn het skelet van je bedrijf: ze vormen de basis waarop je kan vertrouwen om je werk goed te doen en de boel te laten draaien.ā€‹
ā€‹
ā€‹Het klinkt fancy, maar een systeem is simpelweg de manier waarop je jezelf organiseert om een bepaald doel te bereiken. Denk aan het bijhouden van nota’s van meetings of weten welke taak je wanneer gaat uitvoeren. Omdat je dit steeds op dezelfde manier doet, creĆ«er je voor jezelf efficiĆ«ntie en daarmee ook meer tijd en rust in je hoofd.
ā€‹
ā€‹Onderstaande systemen zou ik als structuur coach aanraden om te hebben in je bedrijf:

  1. Een project management systeem: ā€‹ā€‹Het organiseren, plannen en beheren van de complexe projecten in je bedrijf (bv. een lancering, rebranding of website bouwen).
  2. Een taken management systeem: De manier waarop je organiseert aan welke taken je gaat werken op dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse basis.
  3. Een notitie management systeem: ā€‹ā€‹Het organiseren van je nota’s (denk bv. aan nota’s van meetings met klanten of een lijstje met ideeĆ«n voor Instagram posts).
  4. Een systeem om je ideeĆ«n te verwerken: ā€‹Als je veel ideeĆ«n hebt, is het cruciaal dat je een goeie manier hebt om deze te “vangen” en daarna ook te gaan verwerken (bv. prioritiseren wanneer je met welk idee aan de slag kunt gaan). Het “vangen” geeft rust in je hoofd en het zorgt voor voldoening als je ermee aan de slag kunt!
  5. Een systeem om processen in kaart te brengen: ā€‹Als je veel operationele taken hebt die je steeds op dezelfde manier uitvoert of met een team werkt, is het cruciaal dat je gaat standaardiseren d.m.v. stappenplannen, templates of checklists. Op die manier gebeuren er minder fouten, verlies je minder tijd aan de training van teamleden en verloopt het werken efficiĆ«nter.
  6. Document beheer: Organiseren hoe je omgaat met alle documenten die her en daar verspreid staan. Orde in je je documenten kan je veel tijd en frustratie besparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *